Push notifications – ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους πελάτες σας

Push notifications – ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους πελάτες σας

Τον τελευταίο περίπου χρόνο οι περιηγητές (browsers), μας επιτρέπουν μια νέα τεχνολογία, τα push notifications.

Τα push notifications είναι τα μικρά αναδυόμενα μηνύματα που εμφανίζονται κάτω δεξιά σε έναν περιηγητή (browser) και αποτελούνται από μια εικόνα, ένα τίτλο και μια περιγραφή. Όλοι μας έχουμε δει κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα τα αναδυόμενα μηνύματα στο facebook που μας ενημερώνουν για ένα νέο ή τα αναδυόμενα του outlook που μας ενημερώνουν για ένα νέο email. Όταν κάνουμε κλικ επάνω τους μας πηγαίνουν στην αντίστοιχη σελίδα.

Τα push notifications αποστέλλονται ακαριαία, ο browser μπορεί να τα παραλάβει ακόμα και εάν δεν είμαστε στην συγκεκριμένη σελίδα και «περιμένουν» για έως 4 εβδομάδες μέχρι να ανοίξουμε τον browser μας για να εμφανιστούν.

Αποστέλλονται σε όλους όσους έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας και έχουν επιτρέψει την εμφάνιση μηνυμάτων.

Οι διαχειριστές μια ιστοσελίδας και ακόμα περισσότερο ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για να επικοινωνήσουν μια νέα προσφορά, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, χωρίς κόστος, σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, άμεσα επιτρέποντας στον υποψήφιο πελάτη απλά με ένα κλικ να μεταβεί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα και να αγοράσει.

Με την βοήθεια των στατιστικών μπορούν να αποτελέσουν έναν καταπληκτικό δίαυλο επικοινωνίας με τους πελάτες σας και να αυξήσουν τις πωλήσεις σας. Οι επαγγελματίες του marketing πιστεύουν πως ίσως να είναι πιο σημαντικά και από τα newsletters καθώς δεν υπάρχει ακόμα κορεσμός και spam.

Αν και αρχικά δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την ανάγκη άμεσης επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα σε μια εφαρμογή chat ή στην διαχείριση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) βοηθώντας στην άμεση ενημέρωση για μια νέα παραγγελία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να δημιουργήσουν άλλο ένα κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες σας, άμεσο και βέβαια χωρίς κόστος ανά αποστολή.

Το να παίρνεις πληροφορίες από το Ιντερνετ είναι σαν να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό.
- Mitchell Kapor
37.9137517 23.711793

PowerSite O.E.

Μαλτέζου 39, Άλιμος, 17455, Αθήνα